Quarter life crises: lastige vraagstukken als je twintig bent

Vergeet het dertigersdilemma: twintiger worstelt met ‘quarter life crisis’

‘Heel veel jonge mensen zitten met vragen die je studie of je werk niet beantwoorden. De universiteit is toch meer een koekjesfabriek. Je volgt de vakken en doet wat je moet doen, maar dan ben je afgestudeerd en dan komen de vragen.’

De twintiger is bezig met diepgaande vragen. Zingeving moet het zijn! Wie ben ik, wat wil ik, wat is een goede relatie, waar gaan we naartoe? Dat soort werk.

Inmiddels is het de twintiger die het ingewikkeld lijkt te hebben en spreken we van de ‘quarter life crisis’. Typische twintigersthema’s laten zich makkelijk opsommen: de prestatiemaatschappij, keuzestress, hoe kom je aan een baan als het vooral (onbetaalde) stages zijn die worden aangeboden aan starters?

Als twintiger ben je net klaar met studeren en moet je kiezen wat je met je leven gaat doen. Dat kan doodeng zijn want wat als je plannen mislukken, je niet de juiste keuze maakt?

Zie hierover artikel in ‘Het Parool’

http://www.parool.nl/binnenland/vergeet-het-dertigersdilemma-twintiger-worstelt-met-quarter-life-crisis~a4214387/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free