Chief Happiness Officer zorgt voor betere resultaten

Vanuit geluk werken en met meer plezier leidt tot meer rendement.

Steeds meer bedrijven investeren in geluk op de werkvloer. Als werknemers werken vanuit hun passie geeft dat meer geluk en plezier en zo ook meer rendement. Onderzoek naar passie en ‘wat maakt mij nu gelukkig’ wordt echter vaak ervaren als zaken die in het ‘privéleven’ thuishoren. gelukkig zijn doe je thuis op het werk gaat het om prestaties behalen waar je al dan niet goed voor betaald wordt.

De positieve effecten van het werken vanuit ‘geluk’ zijn echter evident. Zo evident dat het de moeite loont om daar in te investeren als werkgever. Het zou de start moeten zijn van iedere dag en van ieder veranderingstraject. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook steeds weer dat bevlogen en betrokken werknemers creatiever, productiever zijn, minder ziek zijn en gemotiveerder om het werk te doen. Ook heeft het een positieve uitwerken op de ondernemersgeest en omgang met klanten.

Steeds meer bedrijven willen investeren in geluk concreter maken en zoeken handvatten hier mee aan de slag te gaan. Het aanstellen van een Chief Happiness Officer is dan een logische stap. Een aparte functie doet recht aan de ‘geluksdoelstelling’ van het bedrijf mits een duidelijke taak en bijbehorende bevoegdheden ook daadwerkelijk het verschil te kunnen maken.

Als je Chief Happiness Officer intikt op Google verschijnen er vele inspirerende artikelen (vooral ook uit de VS) waardoor duidelijk wordt dat de functie de komende tijd steeds meer in de belangstelling zal komen te staan. Graag denk en schrijf ik mee voor gelukkige werknemers en dolgelukkige klanten. voor meer rendement.

‘Be happy, DO worry!’

Bertine

Geluk is een keuze. Kies jij bewust voor geluk op het werk en dolgelukkige klanten? Kies dan voor een Chief Happiness Officer

Geluk is een keuze. Kies jij bewust voor geluk op het werk en dolgelukkige klanten? Kies dan voor een Chief Happiness Officer