Werkgeluk met de OR

Positieve leiderschapslessen van een dansende ‘Happy OR’ van Papendrecht, op initiatief van de Voorzitter Mara Malicki.

Op initiatief van de Voorzitter Mara Malicki, van de ondernemingsraad in Papendrecht,  willen we, als positief leiders, een ‘werkgeluk’ beweging in gang zetten binnen de gemeente Papendrecht. Deze beweging leidt tot het verhogen van werkgeluk .  Mara Malicki, wil samen met de andere leden van de ondernemingsraad, hierin een voorbeeld functie vervullen. Meer werkgeluk leidt tot gelukkige medewerkers en die verzuimen minder, werken beter samen, werken harder en staan meer open voor vernieuwing. Deze effecten van investeren in werkgeluk zien we niet ‘zomaar’ als rendement. Geluk is een werkwoord; je moet er continu in (blijven) investeren. Als het gaat om werkgeluk begint het met de visie, kernwaarden benoemen en de ambitie om als organisatie (gemeente) te investeren in het geluk van medewerkers. Het streven naar een Happy High Performance Organisatie (HHPO) is een manier om duurzaam te werken aan werkgeluk en bovengemiddeld rendement. Start van deze beweging is de inspirerende training bij de Happy Business Academy ‘De Ondernemingsraad maakt WERK van GELUK!

Mara Malicki, voorzitter van de ondernemingsraad in Papendrecht heeft, geïnspireerd door de video ‘Dans je naar Leiderschap’, samen met de Ondernemingsraad het initiatief genomen een werkdag dansend te beginnen.  Voor een impressie zie hier de video van positief leiderschap met de dansende Happy OR! De leider (Vz. OR) start en volgers (vooral de eerste volger, i.c. Gerard de Bruijn!)  zijn essentieel de ‘werkgelukbeweging’ in gang te zetten. Leiderschap en volgerschap zijn 2 kanten van dezelfde medaille: leiders hebben volgers nodig en andersom. Leiders en volgers hebben een verschillende, maar ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het doel (werkgeluk) te bereiken. De OR toont positief leiderschap en volgerschap worden ingevuld door acties van de werknemers van de gemeente Papendrecht en aanvullende ondersteuning en verankering in beleid van en door het college van burgemeester en wethouders.

Werkgeluk is de sleutel van succes en het fundament van een Happy High Performance Organisatie. Welke OR volgt? Maak een inspirerende start met de training: De OR maakt WERK van GELUK! 

Bertine Blom, Chief Happiness Officer/Spreker/dagvoorzitter

 

De dag van werkgeluk georganiseerd door de ondernemingsraad

De dag van werkgeluk georganiseerd door de ondernemingsraad

Leiderschap en volgerschap van de ondernemingsraad

Leiderschap en volgerschap van de ondernemingsraad

 

Bijlage ter inspiratie van WERKGELUK en POSITIEF LEIDERSCHAP:

Video 1: Dans je naar leiderschap

Video 2: Happy OR Papendrecht, Gelukkig werken met passie en vol op je kracht!  Samen met Chief Happiness Officer Bertine Blom gaan we in de gemeente Papendrecht aan de slag met acties om werkgeluk te verhogen. We doen het met elkaar en vieren de successen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *