• De OR maakt WERK van GELUK!

  met gelukkige medewerkers van de gemeente Papendrecht

 • Groeien in geluk op het werk in de gemeente Papendrecht

  Met een OR die hét voorbeeld geeft met positief leiderschap!

  De ondernemingsraad Papendrecht gaat voor gelukkig werken
 • Geluk op het werk =

  Inzicht in gelukkige relaties, beter samenwerken en open feedback

  Betekenisvolle relaties zijn essentieel voor gelukkig werken
 • “In de toekomst zou het doel van elke overheid moeten zijn

  om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen.”

Gemeente Papendrecht geluk op het werk

Tweedaagse training OR

De OR maakt WERK van GELUK – Ondernemingsraad Gemeente Papendrecht

De ondernemingsraad in Papendrecht heeft een verzoek gedaan aan Bertine Blom, CHO van Happy Business Academy, voor een tweedaagse training. Centraal staat ‘Geluk op het werk’ . Door te werken aan ‘geluk op het werk’ worden werknemers productiever, creatiever, succesvoller, gezonder en wordt er meer rendement behaald. Alles wat de gemeente Papendrecht/Drechtsteden doet zou idealiter bij moeten dragen aan het geluk van de inwoners. Het geluk van de inwoners van Papendrecht begint bij gelukkige medewerkers bij de gemeente Papendrecht. De OR vraagt om een voorstel om te werken aan een programma voor een stevig fundament van geluk en heeft dit voorstel geaccepteerd. De training heeft plaatsgevonden in november 2017. En.. met veel GELUK, een Plan van Aanpak en op weg naar Succes! Zie hier de compilatie van de training.

Meer informatie

De Ondernemingsraad maakt WERK van GELUK!

Wat is werkgeluk? Waarom is dat zo belangrijk en hoe kun je dat vergroten? En… wat heeft de OR met werkgeluk? De OR heeft een plaats in de organisatie die nog wel eens lastig lijkt. Ben je er voor je collega’s? Of ben je er voor het bedrijf? In Papendrecht is het bedrijf een (non-profit) overheidsorganisatie en is de OR er ook voor het geluk van de inwoners van de gemeente. De overheid staan ten dienste van de inwoners.

Hoe geluk ‘buiten’ een relatie heeft met geluk ‘binnen’ heeft de interesse van de OR van Papendrecht. De OR denk dat vooral gelukkige medewerkers kunnen bijdragen aan geluk voor inwoners. Maar hoe doe je dat in de gemeentelijke  organisatie? Een aantal interventies van het management – denk aan personeelsbeoordelingen – draagt bv niet per definitie altijd bij aan persoonlijk werkgeluk.
De ondernemingsraad wil een programma vormgeven om geluk te verhogen bij de medewerkers. Het doel is dat management en ondernemingsraad samen een nieuw kader creëren en geluk op het werk leren vergroten én vasthouden.  Om meer gevoel en kennis te krijgen van ‘geluk op het werk’ wil de OR eerst een tweedaagse training volgen. De Ondernemingsraad maakt WERK van GELUK!

Meer casus ter inspiratie