Bedrijf gezocht voor onderzoek werkgeluk HBO studenten

Welk bedrijf wil meedoen en meldt zich aan voor een onderzoek werkgeluk?! Voor nieuwe inzichten en bijbehorende acties om werkgeluk te verhogen.

Ontmoet de HBO studenten Dorus van Rooij ​ en David van der Kloos en meld je aan als organisatie voor nieuwe energie en inzichten in bewustwording en verhogen van werkgeluk!

Dorus van Rooij ​ en David van der Kloos heb ik leren kennen in mijn werk als extern adviseur  bij de minor Positief Leiderschap bij Hogeschool Utrecht. Zij zijn vierdejaars studenten Communication & Multimedia Design aan de Avans Hogeschool te Breda en gaan samen afstuderen en zijn nu bezig met hun afstudeeronderzoek.

Energiek, nieuwsgierig.. maar wel op zoek naar een bedrijf passende bij hun afstudeerscriptie. Een kans voor iedere organisatie… Of ik hun wil helpen? Natuurlijk !!

Via deze blog doe ik een oproep voor Dorus en David die op zoek zijn naar een bedrijf met een behoefte om werkgeluk te verhogen voor meer succes, betere samenwerking, meer plezier, betere resultaten, meer creativiteit, nieuwe verrassende inzichten etc etc. Een kans om mee te doen!

Een prachtig daadkrachtig & energiek duo ‘David en Dorus’

Wat een prachtig koppel: ‘D&D’. Ze vullen elkaar aan, zijn gemotiveerd en kijken te allen tijde met een kritische blik naar vraagstukken. Waar Dorus wat meer grafisch en visueel is ingesteld, zit David zijn kracht meer in schrijven en communiceren. Allebei zijn ze geïnteresseerd in filosofie en psychologie: de drijfveren voor hun afstudeerproject.

David en Dorus zijn op zoek naar een bedrijf voor hun afstudeeronderzoek. Ben jij die organisatie?

Hieronder toelichting op het afstudeervoorstel (door top-duo ‘Dorus en David’) :

Aanleiding:

70 procent van de mensen is ongelukkig op het werk (NKDI). Dit vinden wij een schokkend hoog aantal. Er is al veel geschreven en bekend over het fenomeen geluk op de werkvloer, maar wij zijn van mening dat er in de praktijk nog te weinig ondernomen wordt.

Onderzoeksvraag: 

Hoe overtuigen we werkgevers dat investeren in het werkgeluk van hun werknemers een positieve bijdrage levert aan de organisatie? 
Probleem:
Veel werkgevers beseffen niet of nauwelijks dat investeren in werkgeluk positieve invloeden heeft op de hele organisatie. 
 
Doelstelling:
Wij willen de werkgever bewust maken van het feit dat hij/zij invloed heeft op het terugdringen, dan wel voorkomen, van ziekteverzuim, improductiviteit en burn-outs onder zijn/haar werknemers. Uiteindelijk hopen we de werkgever handvatten te bieden en te activeren om daadwerkelijk in werkgeluk te investeren.
 
Doelgroep:
We richten ons op profit bedrijven waarbij het werkgeluk dusdanig laag is dat het met een onvoldoende beoordeeld kan worden.
De doelgroep wordt na nader onderzoek wellicht nog meer gespecificeerd.

Als er nog vragen of opmerkingen zijn, horen we die graag!

Groeten,<
David en Dorus

Namens de studenten heb ik de volgende vraag:

Welk bedrijf/organisatie wil graag deze kans aangrijpen om met deze studenten onderzoek te doen en samen te werken aan WERKGELUK te verhogen ? Graag geef ik een energieke presentatie als start van het traject!
Met positieve groet,

Bertine Blom

Extern adviseur bij minor ‘Positief leiderschap’ Hogeschool Utrecht

Chief Happiness Officer/spreker Bertine Blom

Spreker/Trainer Bertine Blom
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *