Hoe gelukkig ben jij aan het begin en het einde van iedere werkdag?
Gaat de zaal aantoonbaar gelukkiger naar huis na een masterclass geluk van Guido Weijers? Ja! Tijdens zijn masterclass Geluk vertelde hij een volle zaal op een vrolijke en ludieke manier over de wetenschappelijke kant van geluk. Voor en na de voorstelling werd het geluk gemeten bij een ieder in de zaal door het beantwoorden van een aantal vragen en cijfers geven voor je geluk via je smartphone. Een cijfer geven voor geluk, aan het begin én aan het einde van de werkdag, waarom vragen organisaties dat ook niet vaker aan hun werknemers? Steeds meer winkels zijn er mee begonnen en vragen het wel aan hun klanten. Klantgeluk begint echter met werkgeluk.
Samen met een groep alumni van de universitaire opleiding ‘Rendement van Geluk’ aan de Erasmus Universiteit heb ik deze masterclass van Guido Weijers bijgewoond en genoten van de wijze waarop Guido wetenschappelijke inzichten heeft vertaald naar verrassende inzichten voor ons dagelijks geluk. Bijzonder om te ervaren hoe bewust bezig zijn met geluk, al is het maar een aantal uur tijdens een theatervoorstelling, al veel gelukkiger kan maken. Ook organisaties die werkgeluk op de agenda zetten kunnen door in bedrijfsprocessen kleine geluksexplosies in te bouwen voor werknemers, hun werknemers al veel gelukkiger maken… Deze organisaties presteren beter tot 400%, zijn productiever, creatiever, gezonder, winstgevender et cetera. En net als in de voorstelling bij Guido Weijers wordt er meer gelachen met gelukkige werknemers. Wanneer begint jouw organisatie met het meten van werkgeluk iedere dag? Op een makkelijke manier, bijvoorbeeld door een geluksmeting bij de ingang van het bedrijf of via de smartphone van werknemers met resultaten op de website van een organisatie met een lo
gin. Na het meten kun je veel gerichter werken aan geluk. Werkgeluk centraal stellen in bedrijfsprocessen is een belangrijke stap op weg naar business excellence.